Abaddon exterminatorul

Abaddon exterminatorul

de Ernesto Sabato

Abaddon exterminatorul este un  roman complex,  in care Ernesto Sabato  releva momente esentiale din istoria lumii, impletind povestirea filozofica, eseul si elementul autobiografic intr-o capodopera a literaturii universale.

Unul dintre cele mai cutremuratoare romane ale secolului XX, ultima parte a trilogiei care mai cuprinde Tunelul si Despre eroi si morminte, Abaddon exterminatorul este o creatie densa, vizionara, de un intelectualism rafinat.

Intr-un Buenos Aires terorizat de dictatura militara de la inceputul anilor ’70, o serie de semne nefaste, de premonitii si evenimente inexplicabile par sa anunte o inevitabila apocalipsa. Un vagabond clarvazator zareste un semn pe care numai el pare sa-l inteleaga: un dragon cu sapte capete varsand flacari pe cerul inserarii, un tanar idealist e torturat si ucis de politie, care il banuieste de subversiune, agenti ai Raului par sa se fi raspandit pretutindeni si, treptat, peste lumea lipsita de speranta se instapaneste puterea tenebrelor.

Autor: Ernesto SabatoEditura Humanitas Fiction;  Colectia: Seria de autor Ernesto Sabato; Nr. pag.:448; An aparitie: 2014

 

buton-cumparare

 

 

Carti cu reducere de pana la 90%

 

Leave a Comment