Copiii libertatii

de Marc Levy

de Marc Levy

O carte despre iubirea frăţească, despre prietenie şi adolescenţa cu dorinţele, energia şi idealurile sale

Claude şi fratele lui, Raymond, zis Jeannot, se înrolează în brigada Marcel Langer din Toulouse, parte a mişcării de Rezistenţă şi formată din imigranţi de diverse naţionalităţi, în lupta contra ocupaţiei naziste şi a colaboraţioniştilor francezi.
Fiind pe rând deportaţi, întemniţaţi, torturaţi, copiii Rezistenţei au devenit adulţi mult prea devreme, într-un mod sumbru şi brutal.
Romanul lui Marc Levy spune povestea emoţionantă a acestor adolescenţi prinşi în vâltoarea celui de-al Doilea Război Mondial.

Iată o fărâmă din povestea lui Charles, Claude, Alonso, Catherine, Sophie, Rosine, Marc, Émile, Robert, prietenii mei spanioli, italieni, polonezi, unguri, români, copii ai libertăţii. — Marc Levy

Pentru cititorii francezi, Marc Levy întruchipează un destin de basm: ajuns târziu la literatură, acest autor, pe cât de discret, pe atât de melancolic, s-a impus încă din momentul în care primul său manuscris a încăput pe mâna editorului, scenariul corespunzător fiind imediat cumpărat de compania de film a lui Steven Spielberg. Astăzi, el a devenit la noi scriitorul cel mai popular. Secretul său? Un adevărat simţ al povestirii, o extraordinară capacitate de a capta mitologia timpurilor noastre, un romantism inalterabil care pune mai presus de orice o scriitură eficace, foarte americană, ce merge direct la scop. Miracolele nu se explică, se constată. — Pascal Bruckner

La Editura Trei au apărut următoarele romane ale lui Marc Levy:
Și dacă e adevărat…
În altă viaţă
Unde eşti
Prietenii mei, iubirile mele
Şapte zile pentru o eternitate
Toate acele lucruri pe care nu ni le-am spus
Prima zi
Prima noapte
Hoţul de umbre
Strania călătorie a domnului Daldry
Și dacă aş mai trăi o dată
Te voi revedea
Mai puternic decât frica

Marc Levy este cel mai citit autor francez contemporan. Cărţile lui sunt traduse în 47 de limbi, regăsindu-se pe majoritatea listelor de bestseller din ţările în care este publicat.
Născut în 1961, la Paris, Marc Levy a avut parte de un parcurs profesional fascinant: a fost mai întâi voluntar la Crucea Roşie, apoi antreprenor în SUA, după care a fondat una dintre cele mai importante companii de arhitectură din Franţa.
Cariera sa de scriitor a demarat cu maximum de succes în anul 2000, când a publicat romanul Şi dacă e adevărat…, vândut în întreaga lume în milioane de exemplare şi ecranizat de Steven Spielberg (2005).
În prezent, Marc Levy trăieşte la New York.

buton-cumparare

Leave a Comment