Femeia la treizeci de ani (eBook)

Femeia la treizeci de ani

de Honore de Balzac

“Inima isi are memoria ei! O femeie poate să nu țină minte nici evenimentele cele mai grave, dar își va aminti toată viața de lucrurile ce sunt în legătură cu sentimentele ei.” (Honore de Balzac)

In romanul Femeia la treizeci de ani, Honore de Balzac povesteste, alegind fundalul tulbure al razboaielor napoleoniene, destinul unei frumoase doamne din inalta societate franceza de secol XIX. Uneori pasionala, alteori palind in fata esecului, viata lui Julie d’Aiglemont se schimba dupa iubirile care o framinta, fie ele venite din partea unui tata posesiv, a unui protejat al lui Napoleon, glorios, insa fara merite, ori a unui nobil englez care-i salveaza viata, dar pe care dragostea fata de frumoasa femeie il duce la moarte.

“O femeie știe, la treizeci de ani, să râdă, să glumească, să cocheteze, fără să se compromită. Ea are tactul necesar pentru a ataca toate coardele sensibile ale unui bărbat și pentru a studia ce sunete poate să scoată din ele. Tăcerea ei este tot atât de primejdioasă ca și pământul.”(Honore de Balzac)

Romanul Femeia la treizeci de ani a fost publicat de Editura Polirom in 2012, in colectia TOP 10+
Format: ePub (Adobe DRM) sau PDF (Adobe DRM)

 

buton-cumparare

 

 

Leave a Comment